Snart klart for Sommerles!

Snart er det klart for den digitale lesekampanjen Sommerles.no. Fra 1. juni kan alle 1. - 7. klassinger i Nordre Follo kommune være med på Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge. Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år, og i fjor deltok over 3500 barn bare i Nordre Follo kommune! Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie. 

 

Skolestarterne 

Det er ekstra viktig for oss i Nordre Follo bibliotek at de som starter i 1. klasse til høsten vil være med på sommerles. Man trenger ikke å ha lært å lese for å delta. Både høytlesning, bildebøker, lydbøker og tegneserier teller med. Vi vil gjerne at barna blir glade i de gode historiene slik at motivasjonen er på topp ved skolestart til å lære å lese. Det viktigste er at man får lest, enten man gjør det med ørene eller øynene.  

 

For deg med leseutfordringer 

Har du dysleksi, nedsatt syn eller andre lesevansker, kan du helt gratis bli låner hos Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek. Der har de lydbøker, e-bøker og punktbøker for barn i alle aldre. Alle elever skal få være med på sommerles.  

 

Bli låner på nlb.no

  

Sommerles.no gjør det gøy å lese! 

  • Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden Sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side. 
  • Sommerles.no er for barn i 1. - 7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august. 
  • Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve. Årets tema er "natt på biblioteket". 
  • I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket! 
  • Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.   

 

 

Kontakt oss gjerne på e-post eller telefon hvis du har noen spørsmål.